HTML

Komárom, az erődváros

Történések Komárom városában

Friss topikok

Linkblog

2015.03.05. 16:59 Erik a viking

Ezt ne folytassák!

Szinte minden olyan döntés rendkívüli testületi ülésen születik, ami a lakosság számára negatív vagy kényes kérdéseket tisztáz. Ez nem Párbeszéd…

Nem volt betervezve rendes ülés februárra, pedig a napirendeket figyelve szükséges lett volna.

Dr. Molnár Attila polgármester folytatja a már megismert negatív gyakorlatot:

·         személyekre szabottan alakítja át több lépésben a komáromi önkormányzati tulajdonú cégeket

·         mindenféle tiltakozás nélkül asszisztál a szociális ellátás tönkretételéhez

Március 1-e a magyarországi szociális ellátás fekete napja. Ekkortól garantált támogatási formákat is töröltek a szociális törvényből:

·         a lakásfenntartási támogatást

·         a méltányossági közgyógyellátást

·         a méltányossági ápolási díjat

·         az adósságkezelési szolgáltatást

·         szeptember 1-től pedig az óvodáztatási támogatást is

Ezek mostantól önkormányzati hatáskörbe tartoznak. Eddig a magyar törvények döntötték el, hogy valaki jogosult-e valamelyikre, mostantól erről (helyi fideszes polgármester) dönt majd.

A Demokratikus Koalíció nem kér a Fidesz zsaroláson alapuló feudalizmusából! A DK nem fogja elfogadni, hogy (helyi fideszes polgármester) élet-halál ura legyen és lehetősége legyen arra, hogy pártszimpátiától függően osztogassa a szociális támogatásokat!

·         folytatja a komáromi pávatáncot: „Építkező városnak” nevezte Komáromot – közben nincsen pénz semmilyen beruházásra, felújításra

Dr. Molnár Attila (FIDESZ-KDNP), Komárom polgármestere 2014. októberi önkormányzati választási kampányának szlogenje volt az „Építkező város”. Ennek egyik kiemelt eleme a geotermikus energia használata – aminek megvalósításáról  most mond le (ideiglenesen?) városvezetőként. Ugyanis 2015. februárjára kiderült, hogy a város nem képes önerőből építkezni.

Az origo-hu-n megjelent cikkben a polgármester szerint a Nokia-Microsoft gyár bezárása az oka a pénzhiánynak. A gyár bezárása már 2014. júliusában tény volt – így a kampányban, szeptemberben tudnia kellett, hogy a gyár be fog zárni.

 A Demokratikus Koalíció az őszi kampány során kiemelte, hogy a város lakóit megfelelően tájékoztatni kell a projektről, hiszen egy nehezen megtérülő beruházásról van szó, ami miatt Komárom nagy adósságba keveredhet. Reális helyzetértékelésünkkel szemben dr. Molnár Attila felelőtlen ígérete állt.

Szólj hozzá!

Címkék: komárom konczer


A bejegyzés trackback címe:

https://erodvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr997243735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása